Vi informerar

Upprop

Vi står bakom äldre kvinnors rätt till mammografi

Äldre kvinnor dör för att deras bröstcancer upptäcks alldeles för sent. Trots det kallas de inte till mammografi. Tillsammans kan vi påverka Socialstyrelsen att höja åldersgränsen för mammografi. Skriv under vårt upprop!

24 juni 2024

Sahlgrenska

Vi slutar kallas till Årskontroll

Kirurgmottagningen informerar: Uppföljningen i regionen följer det nationella vårdprogrammets riktlinjer och den regionala medicinska riktlinje som finns. Uppföljning efter bröstcancer syftar till att upptäcka botbara lokala återfall och sker med mammografi. Hur ofta man följs beror huvudsakligen på om man har bröst kvar eller inte.

26 april 2024

Ny studie på Sahlgrenska tillsammans med Johanna Göteborg

Plastikkirurgen på Sahlgrenska har fått ett rekordstort bidrag på 10 miljoner kronor för att jämföra två metoder vid bröstrekonstruktion – silikonimplantat eller rekonstruktion med kroppens egen vävnad. Tre medlemmar ur Johanna Göteborg är medskribenter till forskningsstudien: Alexandra Uusimäki, Camilla Larsson och Karolina Svensson. Vi är glada för att vara delaktiga tidigt i utformandet av studien och otroligt glada över summan pengar som beviljats till kirurg Emma Hansson och hennes team på Sahlgrenska! Vår roll är att bidra med viktig information och synpunkter utifrån ett patientperspektiv.

11 mars 2024

Alexandra Uusimäki 3

Grattis Alexandra: Vinnare i Årets Eldsjäl!

Vi är glada och stolta att berätta- Vår ordförande Alexandra Uusimäki vann kategorin Hälsa i årets omgång av Eldsjälsgalan. En tävling som arrangeras av Folkspel för att hylla föreningslivet! Galan sändes på kanal 7 och TV4play där du även kan se den i efterhand,

05 februari 2024

rosa oktober

Kongress 25-26 November Bröstcancerförbundet

Nu är det snart dags för Kongress! Detta sker var tredje år och det är här viktiga beslut tas som berör alla våra lokala föreningar som tillsammans utgör Bröstcancerförbundet. Vi har från Göteborg 3 ombud som åker till Stockholm och deltar. Från oss har vi skickat in 2 motioner som vi hoppas leder till både samtal och gehör. Ta del av alla handlingar om du vill och hör av dig om du vill vi tar med oss något till diskussionerna.

10 november 2023

Bröstcancerrapporten 2023

Bröstcancerrapporten 2023

Årets bröstcancerrapport handlar om utanförskap i screening. Där utlandsfödda kvinnor i stor del uteblir från sina undersökningar, något vi önskar förbättra då vi vet att mammografi och tidig upptäckt räddar liv! Vi vill att alla Sveriges 21 regioner ansluter sig till det nationella kvalitetsregistret för mammografi. Västra Götaland har ännu inte påbörjat en anslutning vilket vi hoppas ändras snart!

31 oktober 2023

Rosa Sverigelotten Johanna Göteborg

Stötta oss genom att köpa en Rosa Sverigelott -även digitalt!

Vi säljer lotter i lokalen och på event - för varje lott tjänar vi pengar som går till våra medlemsaktiviteter! Du kan också köpa digitala skraplotter- inlogg med ditt bankID :) Testa här!

21 september 2023

barnensdag

Barnens dag hos O´Learys Järntorget Söndag 10 september 13-17

O'learys ordnar ett Barnens Dag med massvis av gratis aktiviteter för besökare. Vi medlemmar har möjlighet att förboka aktiviteter! In och läs mer och gör det till en trevlig söndagseftermiddag med barn eller barnbarn.

08 september 2023

digiyoga

Rekrytering till forskningsstudien Digital Yoga Intervention i Cancer Rehabilitering (DigiYoga CaRe)

Just nu pågår en studie från region Örebro där man undersöker nyttan med digital yoga som del av rehabilitering. Rekrytering pågår och du är välkommen att anmäla dig för att delta.

11 augusti 2023

rosa varvet

Missa inte Rosa Varvet 2 september!

Årets viktigaste lopp- nu står skylten även i vårt fönster till lokalen. Glöm inte att anmäla dig och som medlem eller stödmedlem kan du få en reducerad startavgift! Oavsett så går 50kr till bröstcancerförbundet. Lördagen den 2 september startar loppet kl 11:00 och det är 5km som gäller, i din egen takt och gärna i en av våra fina rosa t-shirts.

07 juli 2023

Gruppbild-party2

Här kan du ladda ner senaste medlemstidningen och vårt programblad

Medlemstidningen kommer i brevlådan till alla medlemmar. Men du kan även läsa den här. Vi har även ett programblad för Jubileet 2-5 juni som du också kan ta del av här.

31 maj 2023

400 år

Ta del av allt som staden bjuder på under jubileet!

Här hittar du aktiviteter och evenemang som sker i samband med Göteborgs 400-årsjubileum. Kalendariet uppdateras nästan dagligen med nya programpunkter och kommer att fortsätta göra det under hela firandet, så håll utkik!

04 maj 2023

Johanna GBG 1920x640px VER 2

Ja må HON leva i Frihamnen 2 juni- 5 juni Välkomna!

Vi kommer finnas på plats under festivalen med något för alla att prova på, att upptäcka och att lära sig. Vi vill fira livet och hoppas ni hälsar på oss!

19 april 2023

platthanna

Reportage GP ; Rätten att vara platt

Dessa är några av de bilder vi kommer visa i samband med vår jubileum då vi firar 400 år ihop med staden och vårt tema Ja må HON leva! Vernissage, utställning samt försäljning utav den kommande fotoboken. 15 vackra och starka kvinnors porträtt och berättelser kommer ni kunna ta del av.

24 mars 2023

jubileum

Ja må hon leva!

2023 firar Göteborg sitt försenade 400-års jubileum och detta vill vi vara med på - vi firar livet och sjunger Ja må hon leva! Just nu pågår intensiv planering kring detta, vad/hur och när. Har du förslag på hur du eller ditt företag kan hjälpa oss här? Ta kontakt med oss!

30 januari 2023

kraftens hus

Nyhet: Kraftens Hus Göteborg

Kanske har ni läst om Kraftens hus som funnits i Borås under många år? Det ska nu bli dags för även Göteborg och Stockholm att få varsitt "hus". Vi ser fram emot detta och välkomnar Kraftens Hus till oss i Göteborg! Vi tror detta kommer bli en fantastisk resurs till alla cancerdrabbade (oavsett diagnos) samt anhöriga. En gemensam plats att få kraft. Just nu pågår en intensiv planering- där Kraftens Hus behöver volontärer! Vi hoppas kunna stötta denna verksamhet och kanske vi har medlemmar som önskar hjälpa till med uppstarten eller som känner någon som vill? De söker volontärer som ska ingå i olika arbetsgrupper. Läs mer här och skicka din ansökan snarast!

19 december 2022

Patientföreträdare sökes hos Sahlgrenska

Vill du vara med och bidra till att förbättra och utveckla cancervården? Har du egen erfarenhet av att vara patient eller närstående? Då kan Sahlgrenska Comprehensive Cancer Centres patientråd vara något för dig.

12 december 2022

Anne tallheden

Levagruppen har nu också en egen facebooksida!

För dig med spridd cancer som önskar komma i kontakt med andra kvinnor i Göteborg med omnejd

12 december 2022

plattnormen

Plattnormen- valfrihet och normalisering av olika personliga val

PLATTNORMEN FINNS FÖR ALLAS RÄTT ATT BESTÄMMA ÖVER SIN KROPP - Rätten att välja mastektomi framför bröstbevarande operation - Rätten att välja platt stängning - Rätten att välja platt symmetri och ta bort även det friska bröstet

01 november 2022

qr kod unga johannor facebookgrupp

Unga Johannor har just fått egen egen (hemlig/sluten) fb-grupp

Vi som är under 50 eller snudd över 50 och ännu har barn hemma passar bäst i denna grupp. Att drabbas av bröstcancer då man är ung kan kännas extra svårt när medelåldern är 62 år och man lätt känner sig ensam. Ibland behöver man prata med någon i samma ålder, vi Johannor bor i Göteborg med omnejd och det ska vara enkelt att föreslå en fika/promenad. Viktigt att veta gruppen är sluten, allt som sägs hålls inom gruppen. Ännu viktigare är att vi respekterar varandra och alltid håller god ton. Gruppens syfte är att förenkla kontakten mellan unga bröstcancerdrabbade i Göteborg och för att skapa vänner, ge stöd och pepp! Välkommen att ansöka om att gå med. Scanna qr-koden i bilden eller sök på facebook efter gruppen "Unga Johanna Göteborg"

27 oktober 2022