Aktuellt

Här kan du ladda ner senaste medlemstidningen och vårt programblad

Medlemstidningen kommer i brevlådan till alla medlemmar. Men du kan även läsa den här. Vi har även ett programblad för Jubileet 2-5 juni som du också kan ta del av här.

31 maj 2023

Ta del av allt som staden bjuder på under jubileet!

Här hittar du aktiviteter och evenemang som sker i samband med Göteborgs 400-årsjubileum. Kalendariet uppdateras nästan dagligen med nya programpunkter och kommer att fortsätta göra det under hela firandet, så håll utkik!

04 maj 2023

Ja må HON leva i Frihamnen 2 juni- 5 juni Välkomna!

Vi kommer finnas på plats under festivalen med något för alla att prova på, att upptäcka och att lära sig. Vi vill fira livet och hoppas ni hälsar på oss!

19 april 2023

Reportage GP ; Rätten att vara platt

Dessa är några av de bilder vi kommer visa i samband med vår jubileum då vi firar 400 år ihop med staden och vårt tema Ja må HON leva! Vernissage, utställning samt försäljning utav den kommande fotoboken. 15 vackra och starka kvinnors porträtt och berättelser kommer ni kunna ta del av.

24 mars 2023

Ja må hon leva!

2023 firar Göteborg sitt försenade 400-års jubileum och detta vill vi vara med på - vi firar livet och sjunger Ja må hon leva! Just nu pågår intensiv planering kring detta, vad/hur och när. Har du förslag på hur du eller ditt företag kan hjälpa oss här? Ta kontakt med oss!

30 januari 2023

Nyhet: Kraftens Hus Göteborg

Kanske har ni läst om Kraftens hus som funnits i Borås under många år? Det ska nu bli dags för även Göteborg och Stockholm att få varsitt "hus". Vi ser fram emot detta och välkomnar Kraftens Hus till oss i Göteborg! Vi tror detta kommer bli en fantastisk resurs till alla cancerdrabbade (oavsett diagnos) samt anhöriga. En gemensam plats att få kraft. Just nu pågår en intensiv planering- där Kraftens Hus behöver volontärer! Vi hoppas kunna stötta denna verksamhet och kanske vi har medlemmar som önskar hjälpa till med uppstarten eller som känner någon som vill? De söker volontärer som ska ingå i olika arbetsgrupper. Läs mer här och skicka din ansökan snarast!

19 december 2022

Patientföreträdare sökes hos Sahlgrenska

Vill du vara med och bidra till att förbättra och utveckla cancervården? Har du egen erfarenhet av att vara patient eller närstående? Då kan Sahlgrenska Comprehensive Cancer Centres patientråd vara något för dig.

12 december 2022

Levagruppen har nu också en egen facebooksida!

För dig med spridd cancer som önskar komma i kontakt med andra kvinnor i Göteborg med omnejd

12 december 2022

Plattnormen- valfrihet och normalisering av olika personliga val

PLATTNORMEN FINNS FÖR ALLAS RÄTT ATT BESTÄMMA ÖVER SIN KROPP - Rätten att välja mastektomi framför bröstbevarande operation - Rätten att välja platt stängning - Rätten att välja platt symmetri och ta bort även det friska bröstet

01 november 2022

Unga Johannor har just fått egen egen (hemlig/sluten) fb-grupp

Vi som är under 50 eller snudd över 50 och ännu har barn hemma passar bäst i denna grupp. Att drabbas av bröstcancer då man är ung kan kännas extra svårt när medelåldern är 62 år och man lätt känner sig ensam. Ibland behöver man prata med någon i samma ålder, vi Johannor bor i Göteborg med omnejd och det ska vara enkelt att föreslå en fika/promenad. Viktigt att veta gruppen är sluten, allt som sägs hålls inom gruppen. Ännu viktigare är att vi respekterar varandra och alltid håller god ton. Gruppens syfte är att förenkla kontakten mellan unga bröstcancerdrabbade i Göteborg och för att skapa vänner, ge stöd och pepp! Välkommen att ansöka om att gå med. Scanna qr-koden i bilden eller sök på facebook efter gruppen "Unga Johanna Göteborg"

27 oktober 2022

Forskningsseminarium- Bröstcancerförbundet 40 år

Vi fyller 40 år och bjuder in till ett seminarium för att fira den framgångsrika utvecklingen inom svensk bröstcancervård. Möt framstående forskare, ta del av de största genombrotten och lyssna till visionära diskussioner. Seminariet leds av moderator Emma Niméus, docent och bröstkirurg vid Lunds Universitetssjukhus.

24 oktober 2022

Stödkompisarna

Många av våra medlemmar i "Bröstcancerföreningen Johanna" är även medlemmar i Stödkompisarna. Vissa föreläsningar och aktiviteter görs i gemensam regi och vi jobbar tätt med Stödkompisarna som riktar in sig till en bred målgrupp för alla cancerdrabbade samt deras anhöriga. Vi är glada över att kunna stödja varandra!

07 september 2022

Rosa Oktober

Rosa oktober är månaden som är känd som Bröstcancermånaden. Många tycker det är jobbigt att bli påmind om bröstcancer, andra får styrka av synligheten. Oavsett är månaden viktig för att skapa kännedom, sprida kunskap och samla in livsviktiga pengar. Läs gärna mer om varför vi lokalt och centralt engagerar oss extra mycket under oktober. Köp ett rosa band.

07 september 2022

Patientrepresentant Sahlgrenskas Bröstcentrum

Ett antal gånger per år träffar vår patientrepresentant Alexandra Uusimäki Sahlgrenskas bröstcentrum för att ta del av nyheter och diskutera frågor viktiga inom bröstcancervården i Göteborg. Detta ger oss som förening goda möjlighet att förmedla information till er från Sahlgrenska och dela med oss till Bröstcentrum av vad vi medlemmar tycker är viktigast. Har du synpunkter eller information du vill att vi tar del av? Mejla oss gärna.

07 september 2022

Vi samarbetar med Heart Pillow Gothenburg

Hjärtkuddestopparna är en ideell organisation som syr kuddar som ges till nyopererade bröstcancerpatienter. Johanna i Göteborg samarbetar gärna med föreningen för att de ska kunna ordna sykvällar i vår lokal.

07 september 2022