Grattis Alexandra: finalist i Årets Eldsjäl!

Vi är glada och stolta att berätta- Vår ordförande Alexandra Uusimäki är en av tre finalister till Årets Eldsjäl. En tävling som arrangeras av Folkspel för att hylla föreningslivet! Rösta på Alexandra- vinnaren tillkännages 11 april då galan sänds live på TV!

Publicerad 5 februari 2024

Skärmbild 2024-02-05 150611

Klicka här för att komma till sidan du röstar!

MOTIVERING ALEXANDRA UUSIMÄKI, GÖTEBORG

”Alexandra brinner för att göra bröstcancervården bättre och likvärdig för alla. I roll som ordförande för Bröstcancerföreningen Johanna Göteborg står hon upp för alla som inte orkar höja rösten själva. Med hennes driv har föreningen fått en nytändning. Hon har på kort tid genomfört betydelsefulla insatser för att öka kunskapen om bröstcancer och vikten av sin tidig upptäckt. Med sitt goda ledarskap och outtröttliga engagemang har Alexandra sett till att informera tusentals personer om hur man själv undersöker sina bröst. Det räddar liv. Med den här nomineringen vill vi uppmärksamma hur stor skillnad en person kan göra i en otroligt viktig fråga. Alexandra är en förebild för alla i bröstcancerföreningen och en sann eldsjäl.

Bröstcancerförbundets medlemslöfte är att ingen ska behöva vara ensam med sin bröstcancer. Det är något som Alexandra har tagit fasta på. Hon har genom events och kommunikationsinsatser ökat medlemsantalet i Bröstcancerföreningen Johanna Göteborg med 17 procent på knappt två år.

Alexandra agerar och hjälper till. Hon har till exempel kontaktat en bröstcancerdrabbad ung ensamstående mamma och erbjudit sig att ta med hennes dotter på Jumpyard. Alexandra ville att dottern skulle få göra något roligt och att mamman skulle få avlastning för en stund. Det här exemplet sätter fingret på hur Alexandra är som person. Hon är omtänksam, har ett inkluderande ledarskap och alla känner sig sedda i hennes omgivning.

Alexandra har en varm och positiv energi som lätt smittar av sig på alla i hennes närhet. Hon dras inte för att stå upp för den som är svag och har en stark känsla för vad som är rätt. Det märks i hennes engagemang som patientföreträdare i Bröstcentrum Väst. Hon tvekar inte på att ta tuffa diskussioner om vården, utifrån ett patientperspektiv.”

Röstningen stänger den 30 mars kl. 15.00.

Aktiviteter

Aktiviteter

Bli medlem

Bli medlem