Behöver du komma i kontakt med en stödperson finns vi här för dig

Vår förening drivs ideellt av kvinnor som själva gått igenom en bröstcancerdiagnos. Våra stödpersoner är volontärer som har fått utbildning i att stötta andra och du kan kontakta oss. Vi ger inga medicinska råd men har tät kontakt med vården, även lokalt. Självklart har vi har tystnadsplikt.

Du kan ringa vår telefon 031-15 50 59 eller mejla för att bli kontaktad vid tillfälle som passar, kanske du vill prata med någon av oss specifikt, då kan du skriva det i ditt mejl.

stod.goteborg@brostcancerforbundet.se

Vilka är föreningens stödpersoner:

Sofia: Jag fick min diagnos vid 32 års ålder; 2015. Hormonkänslig cancer. Mastektomi i vänster bröst, rekonstruktion med expander. Cytostatika och antihormonell medicin och Zoladex.

Petra: diagnos vid 40 års ålder, 2008. Jag fick multifokal hormonell cancer. Behandlades med cytostatika, strålning, antihormonell i 8 år, Zoladex injektioner och Zometa dropp. Jag har opererat bort äggstockar och livmoder. Bröst rekonstruktion båda brösten, Diep Lambå. Närstående till cancersjuk mamma.

Jorun: Jag fick hormonell bröstcancer 2013 när jag var 36 år gammal. Opererade bort en tårtbit och därefter strålning och antihormonell behandling i 5 år. 2021 fick jag spridning till båda lungorna, och delar av skelettet. Behandlas nu med cellgifter och CDK4-hämmare.

Jeanette 2009 hormonell hormonkänslig cancer vid 38 års ålder och 49 år. Opererat bort bägge bröst, Diep-Lambå bröstkonstruktion 2010. Cellgifter, strålning, antihormonell behandling och zoladex injektioner.

Fatemeh diagnos på 90-talet och frisk idag. Jag är persisktalande och skickar regelbundet donerade peruker till behövande kvinnor i mitt hemland som drabbats av cancer.

rosa bandbild
Aktiviteter

Aktiviteter

Bli medlem

Bli medlem