Ett, två eller inga bröst? Vilken metod är bäst för mig?

Denna föreläsning är ganska unik i sitt slag. Vi gör den tillsammans med Sahlgrenska Plastikkirurgi och kommer ha medlemmar från "Johanna" som ställer upp som modeller. De har genomgått olika typer av rekonstruktioner och operationer, för att du ska kunna se verkliga resultat och prata med verkliga kvinnors erfarenheter, tillsammans med experter.

Tisdag 3 Dec 2024

Platser kvar
18:00 - 20:00
Arrangör: Sahlgrenska plastikkirurgi och BCF Johanna gbg
Skärmbild 2024-10-17 195615

Att stå inför valet av rekonstruktion eller inte, kan vara ett oerhört svårt val.

Att dessutom fundera kring vilken typ av rekonstruktion som är bäst för sig själv, gör det hela ännu mer svårt.

Det saknas ofta realistiska bilder på hur resultaten kan bli och vad bör jag ha för förväntning kring återhämtning och läkning?
Allt detta är sånt vi tar upp denna kväll. Till vår hjälp kommer det finnas medlemmar med olika antal bröst och som har gjort olika sorters operationer exempelvis rekonstruktion med Implantat eller kroppsegen vävnad.

Det finns även medlemmar som valt att inte rekonstruera och har ett bröst eller inga bröst.

(Där man tagit bort det friska bröstet och valt en helt platt stängning bilateralt)


Du får fakta kring olika metoder som finns och möjlighet att möta kvinnor som gått igenom dessa.

Vi vill vara noga med att ingen metod förespråkas som den bästa. Det finns inte en metod som passar alla.

Föreläsningen är för att ge dig mer kunskap kring de alternativ som finns, möjlighet att ställa frågor till den som gått igenom en viss operation samt få korrekt information och expertråd av personal från Sahlgrenskas plastikkirurgi.

Platser är begränsade och vi ber dig respektera ett strikt foto-förbud under kvällen.

Våra modeller som ställer upp är medlemmar i vår ideella förening. De är "helt vanliga kvinnor" som haft en bröstcancerdiagnos och genomgått en eller flera operationer.

Det är modigt att delta och visa vad man gått igenom. Klä av sig på överkroppen, berätta om sin rekonstruktion och svara på frågor.

Vi är många som önskar denna möjligheten funnits då vi själva stod i valet och kvalet, därför ställer de upp.

Vi ber om största möjliga förståelse för detta och att bemöta varje kvinna med respekt oavsett vad du själv anser om resultatet eller din egen preferens.

Denna föreläsning är inte för stödmedlemmar eller anhöriga då vi vill prioritera de vi anser mest behöver komma och skapa en bekväm/trygg plats för modellerna.

Med det sagt- visst spännande ändå??

Välkommen att anmäla dig.

Skriv gärna om det finns något vi bör känna till, exempelvis särskilda frågor du hoppas få svar på etc så kan vi anpassa innehållet så gott det går efter er deltagare som kommer.

Anmälan

Registrerar din anmälan
Bli medlem

Bli medlem

Om oss

Om oss