Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.

Läs mer
Jag förstår

Nyhetsarkiv

Medlemserbjudanade

Nu öppnar Matjouren.mat.se – en onlinebutik som riktar sig till dig som är under behandling eller tillhör en riskgrupp. Matjouren är ett initiativ från Axfood-koncernen och har utvecklats i dialog med Bröstcancerförbundet. Besök butiken (länk nedan) och beställ en matkasse eller hygienkasse till bra pris. Matjouren tar runt 500 beställningar per vecka i Stockholm respektive Göteborg. Leverans sker dagen efter lagd beställning. Ta hand om er!

30 mars 2020

Nu har vi flyttat till 4:e Långgatan 16.

Nu finns vi i vår nya lokal på 4:e Långgatan. Vi har inte riktigt kommit i ordning ännu men vi hoppas få klart inom kort. Tyvärr har vi inga aktiviteter i lokalen tills vidare p.g.a coronaviruset. Men de som vill kan fortfarande träffas på torsdagar 11-14. Kontakta Berit Holmstrand för att få veta allt vad gäller nycklar, kök etc. 031 15 50 59 och välj 6, så kommer du till Berit.

27 mars 2020

Med anledning av Coronaviruset

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppdaterar oss dagligen om situationen. Vattengympan, Levagruppen, samtalsgrupper är tills vidare stängda. Barngruppen fattar beslut under hand om den ska hålla öppet eller ej. Vi kommer inte att ha några medlemsmöten i lokalen tills vidare. Behöver du tala med någon ring 031 155059 och välj genom knappval vem du vill tala med.

20 mars 2020

UPPROP FRÅN VALBEREDNINGEN

Vi behöver fler som engagerar sig i styrelsen. Det finns plast för alla kompetenser. Årsmötet närmar sig med stormsteg och vi kommer bara ha kvar två ledamöter av befintlig styrelse. Vi behöver, som du då förstår, ett antal nytillskott. Fyra-fem nya ledamöter skulle behövas för att få det att flyta bra. Det är förstås en del arbete med att vara del av en styrelse, trots att styrelsen inte ska göra allt själv. Vi måste alla hjälpa till! Läs mer genom att klicka här.

10 februari 2020

Ansökan om bidrag till Elisabeth Hedins minne

Nu kan du som har begränsad ekonomi söka bidrag för "det lilla extra"

21 januari 2020

Stödkompisarnas vårprogram 2020

Stödkompisarna är en förening för dig som har eller har haft cancer, är anhörig, har förlorat någon i cancer eller vill stödja målgruppen. Föreningen vill med sin verksamhet stimulera till livslust och livsglädje. Tillsammans skapar vi hopp!

10 december 2019

Sofia Lann rapporterar

Reserapport Europa Donna European Pan Conference Wien 26–27/10–2019

Sofia Lann

01 december 2019

Visst vill du fortsätta att vara medlem.

Här får du information om hur betalningen av medlemsavgiften för 2020 ska gå till.

31 oktober 2019

Stort tack

Ett varmt tack till alla er som på olika sätt hjälpte oss så att vi kunde genomföra vårt 40-års jubileum.

23 oktober 2019

Läs VGR Focus

Bara var femte kvinna i Västra Götaland med bröstcancer opereras inom 28 dagar från det att misstänkt cancer upptäckts. Såväl Västra Götalandsregionen som riket generellt är långt ifrån det nationella målet att 80 procent ska få behandling snabbt. Lena Bolin är en av dom som fick snabb hjälp.

23 oktober 2019

Bröstcancerrapporten 2019: Individanpassad screening – framtiden för tidig upptäckt av bröstcancer

Sverige har varit ledande inom mammografi, när den infördes på 90-talet var den helt banbrytande. Men faktum är att mammografi bara upptäcker 2 av 3 tumörer.

13 oktober 2019

Rosa Oktober

Det nya fina mönstret som symboliserar att vi alla ser olika ut. Oavsett utseende så är brösten viktiga.

30 september 2019

Ny ambassadör: Blossom Tainton Lindquist höjer rösten för brösten

Friskvårdsprofilen och artisten Blossom Tainton Lindquist blir ny ambassadör för Bröstcancerförbundet.

24 september 2019

Emma Wiklund, ny ambassadör för Bröstcancerförbundet

I rollen som ambassadör för Bröstcancerförbundet kommer entreprenören och tidigare fotomodellen, Emma Wiklund, att engagera sig för bröstcancerdrabbade genom att bidra till ökad medvetenhet om den vanligaste cancersjukdomen hos kvinnor.

23 september 2019

Lyssna på våra medlemmar i media

Missa inte att lyssna på mediainslag med våra medlemmar.

27 februari 2019